Папирно моделарство 2014.-2015. 5.разред

 ПРАКТИЧАН РАД НА ЧАСУ ТИО

                    У савременој школи компентенције наставника стално се мењају и проширују у складу са променама у друштву. Међутим и традиционалне методе наставе које су од увек давале непроценљиве резулте треба ценити, користити и давати им на значају. За остваривање циљева и задатака пажљиво се бирају облици и методе наставног рада у складу са природом планираног дела градива, прилагођене условима за рад у кабинетима, постављене према узрасту, броју и индивидуалним способностима ученика у одељењу, ученичком предзнању  и личностинаставника.

                     Предмет  Техничко и информатичко образовање пружа могућност  примене свих метода и облика рада а највиише резултата дају лабораторијско експерименталне методе и методе практичног рада.  Метода практичног рада обухвата широк спектар могућности који се уз креативност наставника стално могу мењати и допуњавати. Уколико наставник има јасну слику и свест о предностима ове методе свакако ће их примењивати кад год је то могуће.

                      Изузетан образовни материјал с много могућности који даје врло ефикасне резултате у настави јесте  израда модела од папира или папирно моделарство.

                     Поред тога што је извор забаве и уживања, те пружа бројне могућности креативног дизајнирања, папирно моделрство има и много других предности. Последњих година налази примену у разним подручјима као што су – образовање, развојни и терапијски програми. Када вежбате игре папиром, активирате цео мозак, обе његове хемисфере. Тактилне, моторне и визуелне зоне мозга су стимулисане, побољшава се координација око-рука и фина моторика, меморија, невербално мишљење, пажња, стрпљење, 3Д разумевање (сналажење у просторним односима), машта и креативност раде напорно. Јавља се пријатно расположење и емоције задовољства (понос на свој рад), што утиче на самопоуздање и позитивну слику о себи, а развија се и смисао за естетику. Такође, према најновијим истраживањима, када се ангажују обе руке, покрећу се моторни импулси који активирају део мозга задужен за језики говор………….

                                                                                                                                                                 Драгана ЧакаревићIMG_1236

 

галерију слика Папирно моделарство 2014.-2015. 5.разред, радове наших ученика можете погледати на страни

ПАПИРНО МОДЕЛАРСТВО 2014.-2015. 5 РАЗРЕД

Comments are closed.