Програмирање у Пајтону

Програмирање у Пајтону, приручник за шести разред Creative Commons License 

Овај интерактивни приручник ће вам помоћи да савладате основе програмирања и програмски језик Python. Приручник је прилагођен градиву изборног предмета Информатика за VI разред основне школе. Део материјала који ученици треба да савладају за, редовним програмом предвиђених, 16 школских часова означен је зеленом вертикалном линијом са леве стране. Ученици који желе да науче више имаће за то прилику. Материјал означен жутом вертикалном линијом са леве стране подржаће их у изучавању нешто сложенијих проблема. Црвеном вертикалном линијом означен је материјал погодан за додатну наставу, секције и за оне ученике који ће се припремати за такмичења.

Ако имате сталну везу са интернетом, све ћете моћи радити директно кроз овај сајт. Поред тога, можете да инсталирате Python 3 на свом рачунару. Препоручујемо вам стандадну имплементацију програмског језика Python коју можете преузети са http://www.python.org/downloads/ и препоручујемо да користите развојно окружење IDLE које је саставни део имплементације коју сте инсталирали. Обратите пажњу да треба да инсталирате верзију 3, а не верзију 2.

Програмирање у Пајтону, приручник за шести разред је дело аутора Филипа Марића и ауторског тима Фондације Петља. Овај приручник се даје на коришћење под лиценцом Creative Commons Attribution 4.0 International License .